Lars Andersson startade på Schneidler 1990. ”Egentligen hade jag inte alls tänkt fortsätta inom den grafiska branschen, utan göra något helt annat och lära mig något nytt.” säger Lars. Men familjesituationen gjorde att han just då valde Schneidler för att det var bekvämt. Byta bana skulle han ju hinna göra senare om han ville. Men det skulle visa sig att han blev kvar i 25 år som service-tekniker på Schneidler. ”Det har varit bra” säger han med eftertryck.

Önskan att lära sig något nytt blev uppfylld trots att han blev kvar i branschen. På 25 år har det hänt mycket och det som förr handlade mycket om fotosättning och scanning har nu blivit digitala printrar. ”Det har varit roligt, jag har fått träffa folk över hela världen på olika kurser och utbildningar. Europa, Boston, jag har varit flera gånger till Israel. Jerusalem är enväldigt fascinerande stad. Det har varit utvecklande på flera sätt.”

När jag frågar om vad Lars tycker har varit roligast säger han att ”Jag är ingen service-människa, jag är en insats-människa. När det är kris och saker måste lösas snabbt då är det som roligast”. Något svårt tycker han inte han kan komma på, möjligen att det ibland varit lite svårt att planera sin tid och ibland har jobbet inkräktat på fritiden lite för mycket.

Det är med visst vemod han lämnar företaget efter 25 år och han säger att han kommer sakna det sociala, kollegorna och vissa kunder. Lars har varit en mycket uppskattade kollega både av oss på Schneidler men också hos många av våra kunder. Vi önskar honom all lycka nu och han vet att han när som helst är välkommen att titta in på en fika.

Nu ser Lars fram emot att kanske få tid att resa lite mer, fjäll-fiska och träffa sin stora familj lite oftare. ”Bara en sån sak som att kunna gå ut en solig dag och inte behöva vänta till helgen”, säger han med ett leende innan vi avslutar för att ta en kaffe och en bit av hans medhavda vetelängd.