Christer började på Schneidler maj 1990. Innan dess jobbade han i England hos en leverantör (Autotype International) till Schneidler som Regional Manager för Norden, Island, Tyskland, Österrike och Schweiz. ”1990 väntades tillökning i familjen och därför kändes det rätt att flytta hem till Sverige igen”, säger han. Så under de senaste 25 åren har Christer arbetat som produkt- och säljchef inom Screen hos Schneidler.

Jag har haft en och samma roll i alla år. Under åren så har fler leverantörer och produkter kommit till, men min roll på Schneidler har varit densamma.” Trots att rollen varit densamma har så klart mycket förändrats med åren. ”Marknaden har blivit tuffare med ständiga teknikförändringar och ökad konkurrens både mellan tryckteknikerna och mellan oss leverantörer”, menar Christer. ”Trycktekniken screen har gradvis gått ner volymmässigt under rätt så många år nu. Miljökraven från myndigheter och kunder har blivit fler och mer detaljerade. Det är bra och det sätter press på oss och våra leverantörer att sköta miljöfrågorna på ett bra och professionellt sätt. Trots allt så är alla steg för att hindra miljöpåverkan bra, inte bara för naturen utan också oss själva, våra familjer och generationerna som skall ärva vår jord.” Det svåraste att hantera under åren tycker Christer har varit just teknikförändringarna och att se försäljningsvolymerna på screen gå ner.

Roligast tycker Christer har varit kundkontakterna och gemenskapen på Schneidler. Han säger att det varit mycket inspirerande att arbeta tillsammans med säljare, produktspecialister och alla kollegor som ett team. ”Jag tycker också att jag haft bra samarbete med våra leverantörer och kunder genom åren. Jag har lärt mig mycket av mina medarbetare på Schneidler och jag är glad och stolt över att ha fått vara en länk i Schneidler-teamet.”

På frågan vad han kommer att sakna mest svarar han ”Känslan att vara mitt i smeten!” Men han kommer inte sakna stressen och de ibland orimligt långa arbetsdagarna som hänger ihop med att vara där. Nu ser han fram emot mer tid för golf, Huddinge Hockey och resor. ”Dyker något intressant konsultjobb upp så är jag inte främmande för det heller. Mata duvorna får nog vänta några år till.”, säger han och skrattar.

På bilden syns han tillsammans med Jan Skantze från ägarfamiljen.